Hopp til hovedinnholdet

Sliter med dårlig samvittighet

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er jente på 20 år som sliter med veldig dårlig samvittighet. Jeg og kjæresten min har vært i lag i 4 år og for 2 år siden skjedde det noe som jeg angrer veldig på. Jeg var på fest også var jeg utro mot kjæresten min (hadde ikke sex med vedkommende). Det har også skjedd ør småe ting i ettertid som jeg også kjenner på. Kjæresten min vet alt som har skjedd, hadde aldri klart å holde det inne. Han har sagt at han ikke er sint lengere, ham har tilgitt meg og han elsker meg og jeg tror på han. Det som er problemet her er at jeg klarer ikke å tilgi meg selv.....jeg grubler omså 1 gang om dagen på det selv om det er kjempelenge siden og klarer ikke å glemme det. Jeg elsker kjæresten min kjempe høyt og jeg vil være med han resten av livet, fordi han er min beste venn og jeg klarer ikke å se fremtiden min uten han..... Jeg klarer ikke å slutte å tenke at; dette fortjente han ikke! Så det jeg lurer på er, kan dere gi meg noen tips for å få snudd på disse dårlige følelsene/tankene??

Besvart 02.10.2018 13:12
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss på ung.no

Det virker som du har kommet inn i en spiral av negative tanker. Kjæresten din vet hva som har skjedd, han har tilgitt det.

Det hjelper å lufte tankene sine. Skriv ned det du føler og tenker. Gjør det gjerne hver dag. Skriv uten å sensurere deg selv - skriv det du føler der og da.

Hvis det ikke hjelper anbefaler jeg deg å snakke med en profesjonell. Helsesøster eller psykolog. 

De kan hjelpe deg å rydde opp og sortere nyttige og unyttige tanker fra hverandre (røde og grønne tanker).

Legger ved en artikkel som gir flere konkrete tips om røde og grønne tanker. Det er kjekt å kunne slike triks, også i forhold til andre situasjoner, senere i livet.

Lykke til videre

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser