Hopp til hovedinnholdet

Hater livet mitt og føler meg død innvendig

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente som har slitet mye med følelser idet siste, er sikker på at jeg er deprimert. Føler meg helt dø innvendig og har grått så mye at jeg ikke gråter lenger. Mamma og pappa krangler en del, pappa er ofte sur og stressa, og jeg er bare lei av absolutt alt. Mamma tror jeg har det bra, pappa kunne ikke brydd seg mindre om meg, alt han gjør er å tenke på jobb. Pleier ikke å grine foran mamma og pappa, jeg orker ikke at de skal blande seg, men nå er vi på ferie og selvtilliten min suger, første dagen vi kom til syden ville jeg ikke bade fordi jeg følte meg tykk, jeg følte meg stygg. Så jeg satt inne på hotellrommet og gråt, pappa kom inn og skrek at jeg skulle nyte ferien fordi han hadde jobbet hele året for dette.Han tok tak i meg og dyttet meg ut døren og fulgte meg til solsengen. Jeg gråt skikkelig og alle som var der så på og hørte at han hadde skreket. Mamma er vandt med at pappa er sånn og bryr seg ikke en dritt.Jeg hater livet mitt og jeg vil bare så ta selvmord.

Besvart 04.10.2018 17:52
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Du forteller at du har hatt en kjip opplevelse på ferie. Ut fra det du skriver tenker jeg at du har en naturlig reaksjon på å være i en vanskelig situasjon. Det er ikke lett å nyte ferien når foreldrene dine oppfører seg på den måten du beskriver. Jeg forstår deg veldig godt. 

Ring gjerne alarmtelefonen for barn og unge 116111. Der jobber det voksne som vet mye om hvor vanskelig det kan være å være ung og være i en slik situasjon. Du kan også gå inn på nettsiden www.korspaahalsen.no

Jeg tenker at du trenger en voksen å prate med om hvordan du har det. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Det hjelper å snakke med noen selv om det ikke alltid fører til noen løsning, så er det godt uansett å åpne seg for noen. Du kan få råd og veiledning og det er fint for deg. 

Hvis helsesøster mener at du trenger å henvises videre til for eksempel psykolog, så ordner hun det for deg gratis. Det koster ingenting å gå til helsesøster. Og hun har taushetsplikt, noe som betyr at hun ikke forteller det dere snakker om videre til foreldrene dine, men mindre det er fare for livet og helsen din, og så alvorlig synes jeg ikke det høres ut som om det er.

Du kan også selvfølgelig snakke med foreldrene dine eller en annen voksen i familien din. 

Håper det ordner seg for deg og at du får det bedre snart. Husk at du ikke er alene og at du kommer til å få hjelp og få det bedre når du snakker med en voksen. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser