Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker ikke mer og vil ta livet mitt. Er sur, gretten har det tungt.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 13 åring i 8.Klasse men har det veldig tungt! Jeg skjønner ingenting i noen fag men,er gretten,sur og psykisk voldelig mot andre!!! Etter dette klarer jeg ikke mer og vi ta livet mit. Jeg kjenner bare at jeg klarer ikke mere stress og alt mas mere! Kan dere pils svare fort! Jeg har faktisk et stort behov. Om du lurte på hvorfor jeg ikke snakker til helsesøster er fordi,hun er der bare hver fredager i oddetallsuker

Besvart 04.10.2018 20:54
 

Svar
Hei, gutt på 13 år!

Takk for at du skriver til ung.no nå som du har det så vanskelig og tungt! Vier her for å svare deg!

Det høres ut som du har veldig mye å tenke på nå. Du forteller at du tenker på å ta livet ditt. Det er veldig viktig at du ikke prøver på dette. Slik jeg forstår deg så vil du "rømme" fra livet ditt fordi du opplever at det er altfor mye stress og mas nå. Slik som du har det nå kommer du ikke til å ha det for alltid, de vonde tankene du har nå kommer til å gå over. Det er viktig at du stoler på meg når jeg forteller deg dette. 

Jeg er helt enig med deg når du skriver at du har et stort behov. Du har et stort behov for å få snakket med noen som kan hjelpe deg nå i denne vanskelige tiden. Helsesøster er der sjelden forteller du. Du kan også snakke med noen på Helsestasjon for ungdom. Søk opp det nærmeste tilbudet i din kommune. Her jobber det personer som er vant til å snakke med unge mennesker om alt som er vanskelig! Du kan også ringe eller skrive til Kors på halsen for å snakke med noen. 

Det høres ut som om du er inne i en vond sirkel nå der du ikke forstår fagene, er sint og gretten og psykisk voldelig. Dette høres ut som tegn på at du er frustrert og har det veldig vanskelig. Det er ofte slik at dersom man får hjelp ti lå takle en av tingene man sliter med så vil de andre tingene bedre seg også. Så dersom du får hjelp til å takle følelsene dine bedre så kan dette også ha god effekt på de andre tingene du beskriver at er vanskelig. Det er mitt beste råd til deg at du forteller til noen hvordan du har det nå. Dersom du vil det kan du også gå til en lærer eller du kan snakke med fastlegen din. 

Det viktigste er at du nå tar vare på deg selv og ikke følger tanken om å ta livet ditt. Du kommer til å få det bedre! 

Jeg sender deg en god klem og ønsker deg alt godt. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser