Hopp til hovedinnholdet

Jeg snakker til meg selv når jeg er alene, betyr det at jeg er ensom?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg snakker til meg selv hele tiden når jeg er alene. Jeg har egt ikke så mye imot det men jeg er redd for at det er noe helt med meg. Betyr det at jeg er ensom? Fordi jeg føler meg ikke ensom.

Besvart 05.10.2018 17:27
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er normalt å snakke til seg selv, og i noen perioder gjør man det mer enn andre. Mange snakker med seg selv, både bevisst og ubevisst. Det er et uttrykk som heter "å tenke høyt" - da snakker man høyt om det man tenker på. Noen tenker uten å si noe, og noen tenker ved å snakke høyt til seg selv. 

Noen øver seg på "samtaler" som bygger på tankene de har og snakker derfor høyt. Andre snakker om ting som skjer rundt seg når de er alene, som for eksempel "ja, der var den stekepannen jeg så etter". Dette er helt vanlig.

Så fint å lese at du ikke føler deg ensom. Noen kan kjenne på en ensomhet og dermed snakke med seg selv. Da kan det være fint å prate med noen om tankene sine istedenfor å prate med seg selv. Ut ifra det du skriver forstår jeg det som at dette ikke er problematisk for deg nå. Allikevel kan du snakke med helsesøster på skolen hvis du føler at det er ubehagelig eller rart.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser