Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig usikker på min seksuelle legning, hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig usikker på min seksuelle legning. Jeg har blitt forelsket i gutter i fortida og nåtida. Nå i det siste har jeg også begynt å finne noen få jenter attraktive, men jeg føler meg ikke bi. Det er veldig lett for meg å finne pene gutter attraktive, men jeg har ikke lyst til å gjøre seksuelle ting med de. Jeg har verken kysset eller ligget med noen, og jeg har ikke lyst på et forhold. Det som gjør meg mest forvirret er at jeg av og til kunne tenke meg å gjøre alle disse tingene men oftest tenker jeg ikke sånn. Jeg tror jeg hadde vært mer komfortabel med å ligge med en jente enn en gutt, men jeg ville aldri ha kysset en jente men heller en gutt. Av og til finner jeg til og med eldre menn attraktive. Jeg vet ikke hva jeg er, eller hvem jeg er, og hvorfor jeg føler alle disse ulike følelsene hele tida. Det er veldig stressende, og jeg blir usikker på meg selv hele tida. Alle disse ulike følelsene blir for mye for meg og jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere de.

Besvart 05.10.2018 15:33
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Når en kommer i puberteten, skjer det mye med kroppen; en vokser i høyden, det begynner å vokse hår på deler som før var uten kjønnsleppene begynner å vokse og blir mørkere på farge.

I tillegg begynner en å finne ut av hvem en er som person. En blir forelsket og kåt. Noen ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv og en vet ikke helt hvorfor en blir forelsket i og kåt på noen. Både jenter og gutter kan oppleve at alle kjønn er spennende og gjør at en begynner å lure på hvem en egentlig er.

Dette er en del av det å bli voksen og å finne ut hvem en er. Noen har et stort behov for å plassere seg i en bås og kalle seg bifil eller homofil. Andre tenker det ikke er så viktig og vil ikke definere seg som noe som helst. 

For deg betyr det at du kanskje er bifil, kanskje er du heterofil. Etterhvert som du blir eldre og gjøre deg flere erfaringer med forelskelser og seksuelle tiltrekninger, så vil det bli klarere for deg hvem du er. Du trenger derfor ikke å bestemme deg nå.

Av og til kan det være ok å snakke med andre på egen alder som har samme tanker som de du tar opp i spørsmålet ditt. Da kan du chatte anonymt med Ungdomstelefonen eller YouChat

Les gjerne vedlagte artikler for mere hjelp.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser