Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tvang/tvangstanker. Er dette en form for OCD?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg går til psykolog og hun har sagt at jeg har sterk tvang/tvangstanker. alt må på en måte være rett og hvis jeg gjør en feil kan det føles helt forferdelig det er uutholdelig, det føles nesten som om jeg har drept noen. så det går en del ut over hverdagen min og vi jobber med det. men er dette en form for OCD?

Besvart 13.10.2018 10:38
 

Svar
Hei, jente på 15 år!

Takk for spørsmålet ditt.

Ja, tvangslidelse heter OCD på engelsk. Det står for Obsessive Compulsive Disorder. Så dette er bare ulike ord/navn på det samme. 

Du kan snakke med din psykolog om hva dette innebærer slik at du forstår mer hva som kjennetegner denne diagnosen. Det er kjempebra at du er i behandling slik at du kan få hjelp til å få det bedre! 

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tvangslidelser

Vasker hender (colourbox.com)

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger. Det psykiske ubehaget kan være stort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser