Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli kul og populær?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i 9. klasse, altså andre året på ungdomsskolen og jeg trives helt passe i klassen. Mange i klassen er litt «kulere» og rikere enn meg. Vet jeg ikke skal blande meg i andres økonomi, men de går KUN med merkeklær sier ikke alltid fine ting om billigere klær. Jeg har ganske lenge følt at jeg er middels pen, ikke stygg, men ikke veldig pen heller. Men nå begynner jeg å tvile. Hver gang jeg ser en annen jente tenker jeg alltid «hun var pen! Hvorfor er ikke jeg like pen?». Det er også få gutter som snakker og snapper med meg. Min beste venn som jeg har kjent i 9 år er heller ikke sp grei lengre. Hver gang jeg sier noe ser hun vare rart på meg eller sier ting som «okei..» og ofte når jeg snakker til henne snur hun seg og snakker til andre. Jeg har to gode venner i klassen, men hun ene er veldig ofte borte fra skolen. Jeg har også mange gode venner i stallen som alltid er der for meg, men i 9. har jeg bare trivdes dårligere og dårligere.Ønsker å bli kul og populær på skolen! Hjelp

Besvart 14.10.2018 19:15
 

Svar
Hei Jente 14år!

Så flott at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Vennskap er av de mest fantstiske og verdifulle forholdene vi har til andre mennesker, men kan også være av de mest vonde og sårbare. Det er veldig leit at du ikke alltid trives sosialt og at du tviler på ditt eget utseendet!

Du skriver at det er mye fokus på merkeklær på skolen din. Merkeklær blir for mange en måte å passe inn på i en alder hvor man fortsatt prøver å finne ut av hvem man er og hvem vennene sine er. Dersom du ikke liker eller har råd til å bare ha merkeklær så er det helt i orden, og absolutt normalt! Det at klassekameratene dine ikke alltid snakker så fint om billigere klær er veldig leit og jeg skjønner godt at det kan gjøre deg usikker. Kanskje det kan være en ide å snakke om det i klassen din? Dersom du ikke vil ta det opp så kanskje du kan prate med en lærer på tomannshånd slik at læreren kan ta det opp i klassen? 

Du skriver også at du før pleide å føle deg middels pen, men at du har begynt å tvile. Det er veldig trist! Du er født med det utseendet du har og jeg skjønner at det er lett å sammenligne seg selv med andre jenter og ønske at man kunne være penere selv. Dette er desverre veldig naturlig blant unge jenter, men heldigvis noe man kan gjøre noe med! Når du tilbringer tid med en du liker, er det fordi du synes personen er attraktiv eller fordi du liker de kvalitetene de har og de bra tingene de bringer ut ved deg? Jeg tror at vi ofte legger for mye vekt på hva andre tenker om utseendet vårt. Dersom du er snill mot de rundt deg og er en som andre synes det er morsomt og interessant å snakke med, så er det veldig enkelt å bli populær! Det er kanskje ikke en prosess som skjer over natten, men det er kult å være snill og andre bryr seg om deg dersom du bryr deg om dem! 

Dersom dette er noe du sliter med og som bringer unormalt mye stress og tristhet i hverdagen din, så vil jeg foreslå å snakke med en person du stoler på om hvordan du føler deg, det kan for eksempel være en venn eller et familiemedlem. Du kan også ta kontakt med skolens helsesøster eller en lokal helsestasjon for samtaler med utdannete voksne med taushetsplikt! Jeg håper dette løser seg for deg, du er mer enn god nok akkurat som du er!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Ønsker du å være med i den kule gjengen?

Kul gjeng (www.colourbox.com)

Føler du deg litt utenfor iblant? Er du ikke en del av den «kule» gjengen? Skulle du ønske at de kule inkluderte deg oftere?

Frykt ikke! Du er ikke alene. De fleste føler seg iblant litt utenfor. For de fleste er nemlig ikke en del av den kule gjengen.

Skrevet av ungdomsjournalistene Lars Ingar og Dina.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser