Hopp til hovedinnholdet

Mor maser på meg og vil jeg skal finne på ting jeg selv ikke ønsker

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg blir så irritert på mamma fordi hu sier jeg må finne på noe med venner og bli med på fester ogsånn med noen venninner, men jeg har ikke lyst. Hu eier ikke forståelse. Alt er bare mas og klaging for at jeg for det meste sitter hjemme, og at det eneste jeg holder på med er korps. Jeg er på korps 2 ganger i uka, og det er det eneste jeg liker å gjøre. Jeg får bare kjeft og tilsnakk om at jeg må finne på noe hele tiden. Er så lei av mamma, fy faen. Jeg føler meg så annerledes. Hva er galt med meg. Alt hadde vært bedre om jeg hadde fått slappe av og ikke vært her mer.

Besvart 12.10.2018 15:53
 

Svar
Hei


Takk for at du tar kontakt med oss med noe du synes er vanskelig :-) Slik jeg forstår det så ønsker ikke du å feste, eller å finne på noe med venner på fritiden. Det eneste du liker å gjøre er å spille korps.

Du skriver også at du føler deg annerledes, du vet ikke hva som er galt med deg og at alt hadde vært bedre om du hadde fått slappet av og vært hjemme mer. Jeg skjønner at det er mange tanker som bekymrer deg og som du uroer deg for, og det kan bli mye å bære på alene.

Jeg tenker at moren din ønsker at du ikke skal være så mye alene, og det kunne vært fint for deg å finne på ting med andre så du ikke kjeder deg. Som mor har man mange bekymringer for barnet sitt, og ønsker kun det beste for dem.

Kan du ta opp dette med moren din? Fortelle hvordan du har det, og hvordan du føler det når hun maser og kjefter. Dette anbefaler jeg å ta opp når det er rolig og dere ikke allerede krangler.

Hvis du ikke ønsker å snakke moren din om dette, anbefaler jeg deg å ta kontakt med helsesøster på skolen, eller på helsestasjonen. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i din situasjon.

Hvis dette er noe du synes dere bør snakke om sammen, kan dere ta kontakt med deres nærmeste familiekontor. Der kan dere snakke sammen, eller hver for seg.

Både helsesøster og familievernkontoret er et gratistilbud.

Håper dette var til hjelp. Lykke til :-)

 

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser