Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen er frekk og mobber meg, Han har slått meg også.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en gutt i klassen som jeg hater mye. Han er frekk og mobber meg vær dag. Han er alltid negativ og tenker negativt hele tiden. Han slår meg også et par ganger. Hvordan skal jeg liksom overleve dette uten at han skal stoppe dette? Jeg mister jo bare motivasjon og villige til å gå på skole når det er slik. Jeg er altså ikke frekk mot han og jeg snakker så vidt med han. Jeg orker det ikke mer og vil gjøre noe med det. Han gjør bare dagen min være enn det den er og jeg vil forandre på det. Hva skal jeg gjøre? Kan dere gi meg noen råd? Hilsen gutt 16 som går på vgs Takk for svar

Besvart 14.10.2018 07:00
 

Svar
Hei gutt 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så bra at du skrev til oss og at du vil gjøre noe med dette!
Du kan snakke med kontaktlæreren om dette. Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 
Det er ikke lov å mobbe og det er ikke lov å slå. Selv om denne gutten har det vanskelig, er negativ og tenker negative tanker, skal det ikke gå ut over deg! Du har rett til fine skoledager i fred og ro uten engstelse for at denne medelevene skal plage deg. 
Skolen har plikt til å sette en stopper for all mobbing. Hvis det ikke er satt inn tiltak fra skolens side i løpet av en uke, kan du/dere varsle Fylkesmannen. Se artikkelen om mobbing på skolen. 
Snakk med kontaktlæreren og/eller helsesøster så snart du kan!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser