Hopp til hovedinnholdet

Mye stress, angst, mørkeredd. Er det angst eller er jeg bare urolog?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, nå i det siste har det vært veldig mye styr på skolen og med venner, jeg har stressa mye.... jeg kjenner spesielt idag at jeg sliter med angsten.. jeg har ikke fått noen diagnose på det men det ligger i familien og jeg merker det veldig mye når jeg er alene og det er mørkt.. jeg får panikk og vil helst bare rømme, jeg blir andpusten og nå sitter jeg å gråter fordi jeg ikke tørr å se ut vinduet fordi jeg er redd det skal stå noen der... jeg sliter mye med depresjon og spesielt nå i det siste har jeg merka veldig mye på angsten.. har jeg angst eller er jeg bare urolig? Er btw et mobbeoffer (tenkte det kan ha noe med sammenhengen å gjøre)

Besvart 24.10.2018 09:22
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Å være redd er ingen god følelse, men det er og et signal til deg. Du blir bevist enkelte situasjoner der du føler deg usikker, redd. Da kan du velge å gjøre noe med følelsen. Få hjelp, snakke om hvordan enkelte situasjoner påvirker deg og hvordan du vil løse de.
Mørkeredd for eksempel. Hva kan du gjøre for å slippe å se ut av vinduet når det er mørkt? Trekke for gardinene, gå til et annet rom,  ikke se mot vinduet. 
Jeg er ikke kvalifisert til å stille diagnoser. Om du har angst eller er urolig vil du få svar på hos en som kan hjelpe deg gjennom samtaler. Har du diagnosen depresjon tolker jeg at du allerede får hjelp. 
Om mobbing kan være med på å forsterke følelser og at en blir spesielt følsom for enkelte opplevelser. Ja, jeg mener en kan oppleve at en leter etter negative tilbakemeldinger og blir skeptisk når det oppleves positivt. 
Har du ingen du snakker regelmessig  med kan du kontakte helsesøster på skolen din. Snakk med henne. Mener hun du trenger en som kan mer om det du sliter med kan hun hjelpe deg videre til rett sted. 
Vi du snakke med noen anonymt kan du ringe til Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser