Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med noe jeg tror er angst, og begynner å bli deprimert.

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei. jeg har vokst opp med far som rusmisbruker og senere mor psykisk syk. alt er nå bedre men helt pluselig kjenner jeg på at det føles ut som at noe er galt med meg. har kjent på at jeg har fått noe jeg føler er angstanfall der det føles ut som at alt inni meg knytter seg og at jeg ikke får puste. føles også som at jeg begynner å bli deprimert. alt er bare gale. har liksom mest lyst til å bare ligge inne hele tiden å bare forsvinne. i tillegg har jeg blitt tjukk...vet ikkje hva jeg skal gjøre. kan ikke fortelle noen om dette

Besvart 23.10.2018 17:41
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no
Fint at du ønsker finne ut av dette. 

Det er viktig å ta egne følelser på alvor, slik at du kan finne ut av hva du behøver for å få det bedre, Det er absolutt mulig å få det bedre. 

Du forteller at dine foreldre har hatt sine problemer, og kanskje har du erfaringer som gjorde deg utrygg ? Barn reagerer ofte på at foreldre ruser seg og blir forandret. 
Mange barn kan få reaksjoner i ettertid, når det urolige har roet seg. 
Som om det da er plass for egne følelser. 

Du sier du ikke kan fortelle dette til noen. 
Kanskje føler du at du ikke er lojal om du snakker om dine foreldre ?
Jeg tenker at det er viktig at du får satt ord på det som har vært vanskelig. og hvordan du har det nå. Du er viktig, og derfor er det viktig at du får hjelp til å bearbeide og finne gode måter å få det bedre på. 

Helsesøster på skolen eller ved helsestasjon for ungdom kan være en god støttespiller, gjerne over litt tid. Både når det gjelder din fysiske og psykiske helse. 
Hvis du synes det er vanskelig å ta det første skrittet , å snakke, så kan du vise det du har skrevet her. 
Helsesøster har taushetsplikt. 

Jeg håper noe av dette kan gi mot til å snakke med noen. 

Alt godt, og lykke til videre. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser