Hopp til hovedinnholdet

Blir kvalm og gråter når jeg må skrive tekster på skolen

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg vet ikke hvorfor men hvis vi skal f.eks skrive tekster i norsk på skolen så blir jeg kvalm og jeg får tårer i øyene og begynner nesten å gråte. Nå også skjer det bare om jeg tenker på at vi skal gjøre det på skolen i morgen. Hva er det og hvordan kan jeg få det til å bli bedre?

Besvart 25.10.2018 20:42
 

Svar
Hei

Takk for at du skal skriver inn til ung.no

Det høres ut som du gruer deg veldig til å skrive tekster på skolen. Du blir kvalm og begynner nesten å gråte. Jo mer du gruer deg jo mer anspent og vanskelig vil det bli.

Prøv å finn ut hvorfor du gruer deg? Er det på grunn av at du ikke liker å skrive, eller fordi du ikke føler at du behersker det? Hva med å snakke med norsklæreren din? Fortell hvor mye du gruer deg og spør hva du kan slik at du blir bedre med å skrive tekster.

Husk at øvelse gjør mester. Det er ikke noe farlig hvis du ikke får det til. Ikke vær så streng med deg selv. Læreren din kan tilpasse og tilrettelegge for deg slik at du opplever mer mestring, og ikke minst råd og veiledning slik at du kan føle at du mesterer å skrive tekster. 

Det kan også være godt for deg å snakke med helsesøster. Ved å sette ord på det du synes er vanskelig kan helsesøster hjelpe deg med å endre måten du tenker på slik at du kan få det bedre. Når du får ryddet opp i tankene og følelsene dine kan det bli lettere å takle det å skrive tekster.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser