Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å snakke med psykolog

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 13 år og er veldig deprimert... har lyst til å snakke med en psykolog eller bup? Jeg vill ikke ta det opp med mamma først... så då må jeg vel ta det opp med fast legen min... men hvordan gjør jeg det på en minst skummel måte? Og vist de finner ut at jeg kansje kan ha depresjon... må man ta blod prøve da? Fordi hvordan finner man egentlig ut om man har depresjon hos en lege??

Besvart 27.10.2018 11:03
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 13 år.

Når man føler seg deprimert, er det viktig å søke hjelp. Så bra at du ønsker hjelp og snakke med fastlegen din om dette. Legen kan ved hjelp av noen enkle spørsmål kartlegge din depresjon. Det er som regel ikke nødvendig med blodprøver.

Men det hadde vært fint om du kunne ta opp med mamma eller pappa at du ikke har det så bra.

En annen mulighet du har er å ta kontakt med helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom. På helsestasjonen jobber det også lege som kan henvise videre og de fleste har ansatt psykolog.

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert