Hopp til hovedinnholdet

Lite oppfølging fra BUP og barnevernet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Har en venninne som både har selvmordstanker og sliter med selvskading. Hun har byttet fosterhjem 8 ganger å sliter veldig. Venner får ansvaret i stedet for utdannede voksene som skulle gjort det. Hun får avslag fra bup og barnevernet gjør ikke en dritt.

Besvart 24.10.2018 15:44
 

Svar
Hei jente 14 år,
 
Du beskriver en vanskelig situasjon for din venninne. Det er forståelig at hun sliter. Jeg tenker dere bør melde fra til din venninnes kontaktperson i barneverntjenesten om din venninnes behov slik at de kan foreta en ny vurdering på å søke henne inn på BUP eller finne andre gode tiltak for henne.
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser