Hopp til hovedinnholdet

Er ikke fornøyd med hobbyen min, da jeg ikke kjenner noen. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på teater men syns ikke det er så gøy og ingen av de andre snakker med meg eller inkluderer meg. Når vi har pause osv er det ingen som kommer bort til meg og jeg var med an av dem men bare en gang. Når keg prøver å gå bort til henne igjen, virker det som hun ignorer meg. Det virker som ingen ser meg. :( på skolen og sånt har jeg mange venner og er «den utadvendte» eller «den sosiale» men jeg klarer ikke p bli venner med noen på teater. Jeg har lyst til å slutte. Jeg har gått på det meste (håndball, dans, sang, yoga osv) men jeg finner aldri noe jeg liker. Føler at jeg MÅ gå på noe på fritiden men jeg vet ikke hva. Hjeeeelp

Besvart 26.10.2018 13:34
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du holder på med teater, men du er ikke så fornøyd med det da du ikke kjenner så mange der. Du lurer nå på hva du skal gjøre. 


Jeg kan forstå at dette er kjipt, det å føle at man er alene og alle andre har noen å være med. Jeg synes absolutt at du burde prøve å bli kjent med de og snakke mer med de. Dette burde du gjøre, før du eventuelt slutter på teater. Det du burde gjøre da, er å tørre å gå opp til dem i motsetning til å håpe at de snakker med deg. 

Jeg kan forstå at dette er skummelt, men jeg tror det er verdt å prøve for det. Det er ikke alltid så lett for dem å komme opp til deg, når de ikke kjenner deg. Prøv å gå opp til de enkelte i teatergruppen, og snakk med de og prøv å sosialiser. Du kan eventuelt snakke med læreren deres om hun/han kunne hjulpet deg litt med å bli kjent med de andre. 

Å få seg venner handler om å være modig, og å tørre å snakke med nye mennesker og bli kjent. Still spørsmål og ta kontakt, og tør å vær deg selv. Jeg tror nok dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser