Hopp til hovedinnholdet

Bestemor har fått kreft. Jeg er lei meg. Bør jeg fortelle det til vennener?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Min bestemor fikk nettopp kreft men ingen av vennene mine vet det. Burde jeg si det til dem. Jeg er veldig lei meg om dagene men vil ikke snakke om det med noen ansikt til ansikt for jeg begynner bare og gråte. Jeg vil helst være hjemme for jeg blir sliten av alle tankene og blir fort sur nå. Om kvelden gråter jeg mye og gråter minst 1 time h er dag. Håper dy svarer fort

Besvart 29.10.2018 09:50
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det kan være greit at vennene dine vet hvorfor du plutselig er annerledes en du pleier å være.
Hvis du vil kan helsesøster på skolen du går hjelpe deg. Hun kan fortelle klassen og vennene dine om hva som har skjedd med bestemor. Du og helsesøster kan sammen bestemme hva hun får lov til å fortelle til venner og klasse. Vil du ha med deg foreldrene dine kan det og være fint. Det er noe du kan bestemme selv. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser