Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg er bipolar.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Trur jeg har bipolar. Å jeg har følt at jeg har hatt det lenge. Før så ble jeg bare dritt sur å irritert uten grunn så jeg sprang etter søsteren min å slo henne å beit henne det ble så ille til slutt at trutt med å ringe politiet. Men nå pleier jeg bare å slå å sparke og true henne. Jeg angrer for at har blitt så sur. Men andre ganger så er jeg bare så sliten å lei meg at jeg ikke orker noe så jeg går på rommet mitt å blir der til jeg legger meg. Når jeg er på rommet så leng blir mamma beskymmret for meg. Også er det så mye press på skolen at jeg ikke gidder noe mere. Er så lite motivert til og gå på skolen. Gjør aldri leksene mine heller

Besvart 27.10.2018 14:27
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at det ikke er enkelt å være deg, siden du opplever at humøret svinger og at du blir så sint at du sparker og slår. Det blir da også vanskelig for de du bor sammen med.
Det er kjempefint at du ønsker å finne ut av dette. Og det vil jeg anbefale deg. Jeg er sikker på at du kan få hjelp til å få det bedre. 

Jeg vet ikke om dine foreldre har snakket med fastlegen eller andre om dette ? Hvis ikke vil jeg på det sterkeste anbefale deg å snakke med dem om dette, og be dem bestille time for deg. Du kan også bestille selv. Siden du er under 16 år er det gratis for deg. 

Du kan også snakke med helsesøster på skolen om dette. Hun kan hjelpe deg videre, og hvor du evt kan henvende deg for å finne ut av hva årsaken til ditt sinne er. 
Noen ganger kan vanskelige tanker og følelser gi sterkt sinne. Da kan det å snakke med noen en har tillit til være til god hjelp. 

Jeg håper noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp på veien mot å få det bedre. 

Alt godt, og lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser