Hopp til hovedinnholdet

Ungdomsskolen stresser. Vil ha alt Hva kan jeg gjøre for å stresse mindre.?

Jente 13 år
 

Spørsmål

dette er vanskelig. etter at jeg startet på ungdomsskolen har jeg mistet mitt sanne jeg.Jeg er stresset hele tiden, sliter meg ut og er engstelig. prøver å være sosial hele tiden. Hva kan jeg gjøre for å slappe av litt mer. likevel klare skolen og fortsatt gå på fritidsaktiviteter og ikke miste kontakten med vennene mine i andre klasser. fordi i klassen er jeg helt alene. mvh frustrerte Maria

Besvart 29.10.2018 11:05
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Å begynne på ny skole er stressende. En vil fortsette som før, men kravene i skolen har blitt større. 
Hva med å bruke litt tid på å sette opp noen prioriteringer. Del et A4 ark i to. På den ene delen skriver du hva du må. Den andre delen bruker du til hva du vil og ønsker selv. Så begynner prosessen. Hva må jeg velge bort noen dager i uken for å få  tid til lekser og andre må gjøremål. Det her er det kun du som må bestemme. 
Vil du diskutere prosessen med noen kan helsesøster på skolen være til hjelp. Hun har erfaring med samtaler om temaer som dette. 
Vil du diskutere dette anonymt kan du kontakte: Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser