Hopp til hovedinnholdet

Blir barnevernet kontaktet dersom en mor er paranoid schizofreni?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Blir barnevernet alltid kontaktet dersom en kvinne med paranoid schizofreni blir gravid? Uansett hvor godt hun fungerer, om hun har utdanning og jobb osv? Hvem er det i så fall som kontakter barnevernet og hva gjør egentlig barnevernet med dette? Tar de i fra moren barnet?

Besvart 31.10.2018 10:45
 

Svar
Hei

Det er ikke slik at barnevernet automatisk blir kontaktet dersom en mor har psykiske lidelser. Men dersom f eks ansatte i helsetjenesten er alvorlig bekymret for et barn eller om en foreldre kan ivareta barnet sitt, har ansatte plikt til å melde bekymringen sin til barnevernet slik at barnevernet kan undersøke om barnet eller familien har behov for hjelp eller støtte.

Også andre som er bekymret for om et barn, skal melde fra til barneverntjenesten slik at de kan undersøke om det er behov for hjelp.

Når barnevernet får en bekymringsmelding skal de innen en uke vurdere om de skal undersøke saken. Når barnevernet undersøker snakker de med foreldre, barna og andre som kjenner til familien, så vurderer de om, og eventuelt, hva slag hjelp det er behov for.

Dersom er mor er paranoid schizofreni, vil det være avgjørende hvordan hun fungerer - om hun klarer å gi god omsorg til barnet sitt slik at barnet har det bra.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser