Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min bryr seg om alle

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en super kjæreste, hun er helt fantastisk.Hun bryr seg om alle.Jeg bryr meg sykt mye om henne, og aner ikke hva jeg skal gjøre: Denne sommeren ble litt kjip for henne. Den ene venninna fikk spiseforstyrrelser, den andre lider av deprisjon og mye annet, mens den tredje sin mor fikk alvorlig kreft. kjæresten min lovte at hun skulle hjelpe dem igjennom det. Og det har hun gjort. I hele høst har det gått mye tid til å snakke, følge, hjelpe dem med ting. I tillegg til det bruker hun masse tid til å vere med meg, og andre. Hun er også opptatt av familien sin og å trene(3-4 ganger i ukn).Også er karakterer veldig viktig for henne(5 og 6 i alt). I det siste har jeg begynt å merke ting. Hun har mørke ringer rundt øynene, blir fort svimmel og bleik. I tillegg er hun ganske stresset. Hun pirker og lager sår på fingrene når hun blir stresset (hun legger ikke merke til det selv). Hun er også oppe midt på natten. Jeg spør dere, hva skjer? Er det stress? Bør jeg gjøre noe? Og hva?

Besvart 04.11.2018 23:45
 

Svar
Hei

Bra at du har en så snill, god og omsorgfull kjæreste. Det å hjelpe andre er viktig og riktig i mange tilfeller. Men hvis man skal være en god hjelper er det ekstra viktig å ta vare på seg selv.
Mange omsorgsfulle ungdommer begynner å slite selv fordi det er så belastende å hjelpe andre. Kanskje kjæresten din må tenke litt mer på hva hun trenger selv også? Si gjerne til henne at du er bekymret for henne. Kanskje hun trenger å snakke om hvordan hun har det?

Si gjerne noe om hva du ser og spør om det er noe du kan gjøre for henne. Kanskje hun trenger å snakke om hva hun kan hjelpe med og hva hun ikke kan gjøre for vennene som sliter. Hun kan sannsynligvis ikke ta bort det som er vondt og vanskelig i livene til vennene hennes. Men hun kan være en god støtte og hjelp ved å være en venn. Hvis vennene hennes er under 18 år så har foreldrene ansvaret for at de skal få den hjelpen de trenger. Hun kan eventuelt hjelpe vennene sine i kontakt med hjelpeapparatet. 

Se også vedlagte artikler. Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning