Hopp til hovedinnholdet

Jeg vurderer å legge meg selv inn. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg vurderer og legge meg selv inn på «GaleHus» (Sykeatrisk avdeling ) Jeg er veldig redd jeg har så lyst til og skade andre eller meg selv når det har kjedd noe mellom oss. Jeg krangler hele tiden med familien jeg hater dem jeg er adoptert vill til mine ekte foreldre jeg har hatt tanker om hvordan det er og drepe / skadde deg selv har akkurat mødt på noen lyspunkter men de mugner 5 dage etter på Jeg er redd for meg selv for hva jeg er i stand til :( Alt er så alvorlig ;( jeg hater det I LIVET LEVER MANN SÅ DØR MAN jeg stoler ikke på noen andre enn hunden min Jeg SKAL IKKE dra til sykolog HVA SkaL KEG GJØRE

Besvart 29.10.2018 21:59
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Du har det ordentlig vanskelig nå og jeg blir bekymret for deg. Du skriver at du kjenner deg veldig redd og har lyst til å skade deg selv eller andre. Du krangler med familien din og vil helst tilbake til foreldrene dine.

Jeg forstår at du har det tøft nå og det er veldig viktig at du søker hjelp hos en voksen som du har tillit til og som du tror kan hjelpe deg med å få det bedre. Jeg vil anbefale deg å gå til helsesøster på skolen din eller til Helsestasjon for ungdom. De kan hjelpe deg, og de vil lytte til det du har å si og forsøke å finne riktig hjelp for deg, slik at du får det bedre med deg selv og sammen med andre.

Det finnes god hjelp til deg. Du må ikke gi opp!

Når barn og unge har det vondt og vanskelig så er det viktig at de søker hjelp hos voksne, slik at de kan bli tatt godt vare på og få hjelp til å få det bedre. Det gjelder også for deg. Du kan få det bedre dersom du snakker om hvordan du har det, og tar i mot den hjelpen du kan få.

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der.

Husk at du alltids kan ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 eller bruke chattetjenstene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne hjelpe deg!

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

Asiatisk gutt ser tankefullt inn i kamera (foto: colourbox.com)

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser