Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser ikke lys i tunnelen.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har forsøkt å skrive dette flere ganger nå, men jeg vet ikke helt hva jeg skal si Jeg har vært i jobb nå i litt over ett år, Jeg har flyttet hjemmefra ettersom jeg og min mor ikke klarer å bo i lag og faren min ikke er i bildet. Jeg ser ikke et lys i tunnelen, ikke så mye som en gnist. Når jeg tenker på noe godt blir det fort overskygget av resten, jeg sliter med å komme meg opp om morgenen ettersom jeg ikke ser poenget lenger Moren min er min aller største plage i siden. Vi klarer ikke å være i lag i mer enn et par minutter før en av oss begynner å klage på noe. Har prøvd å minske kontakten min med henne men jeg har ikke råd til å ta buss to ganger om dagen hver dag så jeg må kjøre med henne. Vi har kranglet vær dag de siste ukene, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Noen råd?

Besvart 01.11.2018 15:16
 

Svar
Hei

Hei og takk for at du skriver til ung.no og forteller hvordan du har det.

Jeg forstår at du kjenner på sterke følelser når du er sammen med din mor. Det høres for meg ut som du har mange vonde og slitsomme episoder med din mor på grunn av krangler.

Du sier at du er sliter med å komme deg opp og morgenen og at du ikke har noe gnist. At det er forholdet til din mor som er din aller største plage. Den aller største plage fordi dere ikke klare å være i lag uten at det blir klaging på noe eller krangel. Dere har kranglet hver dag den siste tiden.

Du kjenner på at det blir tungt for deg og at du ikke ser lys i tunnelen. Å være i konflikt med moren din trigger frem mange vonde følelser, som gir deg mange grunner til å være fortvilet og trist.

Jeg tenker det er viktig for deg at du får noen å snakke med. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med en lege for en samtale. Da vil legen vurdere hvilken hjelp som er best for deg videre.

Du kan også ta opp med din mor at du synes det er vanskelig slik forholdet mellom dere er nå. Dersom dette er vanskelig kan dere ta kontakt med et familievernkontor www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/ De har mye erfaring i å snakke med familier som har det vanskelig.

Dersom du trenger noen å snakke med en gang har Mental helses hjelpetelefon (døgnåpent) telefon 116123. Eller Kirkens SOS (døgåpent) 22400040.

 

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Lykke til.

 
Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser