Hopp til hovedinnholdet

Å lyve for å beskytte seg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært dum og løyet mye, jeg hadde en kjæreste, han er 18.jeg har på en måte løyet om seksuelle ting til han. Jeg har vært igjennom mye som jeg egt ikke tør å snakke om eks blitt tvunget til ting seksuelt osv ja, andre ting som ikke er artig. Men når jeg har prøvd å si det til han så har jeg ikke greid å si det 100% jeg har eks sagt at andre personer enn den personen som har gjort det har gjort det fordi jeg ville ikke at han skulle vite hvem, å lage drama om det.. en dag jeg egt skulle møte han, men foreldrene hans måtte snakke med fosterhjemmet mitt, det gikk ikke bra, når fosterhjemmet mitt konfronterte meg om dette sa jeg at alt var løgn og at jeg sa det for oppmerksomhet, nå tror både han og alle at det som har skjedd er løgn, jeg føler jeg har mistet sjansen om å snakke ut om det jeg har opplevd ubehagelig av andre gutter og jeg tør ikke lenger. Exen min hater meg og alle er skuffet, hva skal jeg gjøre? ):

Besvart 02.11.2018 11:40
 

Svar
Hei

Takk for at du sendte mail til oss. I mailen din beskriver du så fint hvor vanskelig det kan være mange ganger å si ting som det er. Noen ganger beskytter vi mennesker oss selv ved å lyve, akkurat som du forteller om. Men det fine er jo at du nå ser at det er bedre å være ærlig. Vondt å oppleve å ikke bli trodd. Hvis du forteller fosterfamilien din om grunnen til at du løy og forteller ting som det er, så vil de lettere tro på deg igjen. Alle gjør feil og det er aldri for sent å rette opp i ting. Det er alltid en grunn til at vi gjør det vi gjør.

Blir det for vanskelig å si det ansikt til ansikt til de, så kanskje det vil være lettere å skrive det til dem? Eller kanskje det er en voksen du stoler på, som kan hjelpe deg å forklare dem hvordan du har det? Det er du som kjenner selv hva som er best for deg og føles mest riktig. Ikke gi opp, det er ikke for sent å rydde opp i dette selv om det kan føles sånn. Du trenger ikke fortelle 100% om alt du har opplevd til eksen eller fosterfamilien din, men hvis du forteller noe så vil de kanskje forstå deg lettere?

Du sier noe om at du har blitt tvunget til seksuelle ting, har du fått hjelp til å snakke med noen om det du har opplevd tidligere? Det finnes mange gode trygge voksne som du kan snakke med som for eksempel en helsesøster, en lege eller oss. Du trenger ikke gå alene med alle disse tankene og følelsene. Håper du våger å si det til en voksen som kan hjelpe deg.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser