Hopp til hovedinnholdet

Blir så glad av å være med henne. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Vet ikke om dette er riktig emne, men e prøver. E holder på med en jente.. E liker hun og hun liker meg. Vi har kyssa og driver å koser ofte. Hver gang e er med henne så blir e glad (e sliter også med depresjon og angst).. Fikk vite av en venninne av henne, at hun hadde tenkt til å spørre meg da hun sov over. Men så gjorde hun d ikke.. En venn av meg var med å overnattinga, og hun sa til han at hun ikke skulle spørre alikavell.. også fikk e vite idag at det var pga problemer hun hadde hjemme og d der... Er jævlig deprimert nå, og vet ikke å e kan gjøre.. noen tips til å e kan gjøre?

Besvart 05.11.2018 17:40
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Slik jeg forstår det har du møtt ei jente som du liker og som gjøre deg glad. Denne jenta liker tydeligvis også deg og hun trives sammen med deg. 
Hva andre sier er vel egentlig ikke det som betyr noe? Det er hva jenta selv mener som er viktig. Selv om jenta har problemer hjemme betyr ikke det at hun ikke vil være sammen med deg. 
Det kan være at jenta vil være sammen med deg. For å få vite dette, må du snakke med henne direkte, ikke de som er rundt henne. Kanskje kan du spørre om dere skal gå en tur eller noe annet som gjer at det er lett å snakke? Så kan du spørre hva hun tenker og mener om dere to. Trives hun sammen med deg? Liker hun deg? Ut fra hun svarer kan du si hva du tenker og føler. 
Hvis hun ikke vil snakke med deg, gå tur eller høre hva du har å si, kan det være at hun ikke er forelsket. Da kan det være at du får kjærlighetssorg. Det er vondt! Det kan føles som om hele verden stopper. En kan føle seg avvist og  det kan gå ut over selvfølelsen, at en ikke føler seg god nok eller bra nok. Da er det viktig å minne seg selv på at en er bra nok og god nok! Det var bare det at det ikke matchet helt med akkurat denne personen.
Det kan ta tid å komme over den man er forelsket i. Da er det viktig å finne en å snakke med, en som forstår og som kan hjelpe en med hvordan en kan tenke, for å hjelpe seg selv. Du kan snakke med de hjemme. Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.
Hvis du har en som hjelper deg med angst og depresjon, kan du snakke med den om dette. Hvis du ikke får hjelp, er det kanskje på tide at du får hjelp? Det er nemlig også hjelp å få både for angsten og depresjonen. Snakk med helsesøster eller fastlegen din! Du er viktigst ofr deg selv og det er hjelp å få!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser