Hopp til hovedinnholdet

Hater meg selv, føler meg tykk.Tør ikke snakke med noen. Trenger jeg hjelp?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er 12 år og jeg hater meg selv. Jeg er 155 cm og veier 52.. Jeg tørr ikke snakke med noen. Jeg føler meg tjukk og uperfekt. Ingen har kalt meg det men jeg føler det. Jeg tørr ikke snakke med noen hjemme eller helsesøster. Lyver alltid om vekten min til andre.. Jeg vet ikke om jeg trenger hjelp eller ikke. Men jeg føler jeg kan si alt til dere. Takk. Hilsen en trist jente

Besvart 07.11.2018 10:22
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Ut fra vekt og høyde er du helt i normalområdet. Akkurat som jenter i din alder skal være. 
Hva med å snakke med noen på telefon ? En som kan høre på hva du har av tanker om det du er opptatt av?  Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du  voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser