Hopp til hovedinnholdet

Finnes det en nettside der jeg kan chatte med noen om hvordan jeg har det?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har hatt depresjon siden vitnemål utdelingen min på ungdomskolen. Noen ganger glemmer jeg depresjonen, men jeg er trist ganske ofte. Overgangen fra ungdomsskolen til videregående var alt for stor for meg og jeg ble ransaka av politiet å i den perioden. Jeg var veldig close med en jente som betyr alt for meg, men vi begynner å gli fra hverandre på grunn av det med politiet og alt som har skjedd. Jeg har ikke noen venner heller på videregående nå og ensomheten gjør det verre for meg. Jeg trenger noen å snakke med, men jeg har ikke noen som jeg er trygg på å snakke med. Jeg vil ikke snakke med helsesøster eller noe sånt heller. Det jeg lurer på er, finnes det en nettside der jeg kan chatte med noen om det? Det hadde vært mye tryggere

Besvart 11.11.2018 15:45
 

Svar
Hei gutt 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så bra at du noen ganger glemmer depresjonen. I de periodene har du det sannsynligvis ganske bra eller bedre. 
Det kan oppleves vondt å bli ransaket av politiet. Når noe sånt skjer er man hjelpeløs og man blir redd. En slik hendelse kan det ta tid å komme over. Det er synd at denne jenta som du snakket med, har glidd litt fra deg etter det med politiet. 
I artikkelen som heter "Oversikt over gode hjelpetjenester" finner du at flere av tjenestetilbudene har chattetjenester.  
Et tilbud som ikke står der er Barsnakk. Du kan lese om det i den vedlagte lenken. 
Kanskje kan du også se deg om det er noen du kan bli venn med? Det er godt å ha venner. Da har man noen å være med, gjøre ting sammen med. 
Jeg forstår det slik at du ikke er så interessert i å snakke med helsesøster eller andre i hjelpeapparatet. Det kan føles vanskelig å fortelle om seg selv, hva man har opplevd og hva en sliter med. Med det hjelper å sette ord på det en tenker og føler. En blir bedre kjent med seg selv i slike samtaler. Det er også lettere å finne løsninger når en sier ting høyt. Helsepersonell har taushetsplikt. Kanskje kunne du prøvd å snakke med helsesøster på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom? Gitt det en sjanse, liksom? Det kan være at du møter en du ikke får så god kjemi med. Men det kan være at den du møter forstår hvordan har det og kan hjelpe deg. Du kunne tatt med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp for deg. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 
Forskning viser at mange gutter snakker godt med en mannlig lærer de stoler på. Har du en ok mannlig lærer i noen av fagene som du kunne prøvd å snakke med? Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser