Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter psykisk etter en vanskelig hendelse, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og sliter litt psykisk. For et år siden kom det en dame som vi kjenner ganske godt på døren, hjemme hos meg. Hun truet med å ringe til barnevernet og hun mente at jeg ikke hadde det bra hjemme fordi mamma hadde «tvangstanker» om at pappa hadde vært utro med denne damen. Selv om mamma og pappa diskuterer av og til, betyr ikke det at jeg ikke har det bra hjemme, og det er veldig sjeldent jeg hører dem krangle. Familien min hadde det fint frem til dette skjedde. Damen klarte å ødlegge mellom meg og to andre venninner, ved at hun hadde sagt til foreldrene deres at jeg ikke var bra for dem osv. derfor ville ikke de være med meg mere. vi klarte å ordne opp etter noen måneder, men dette gjorde meg veldig usikker på meg selv. Helt siden dette skjedde for et år siden, har jeg tenkt veldig mye på det, og sliter med å tenke positivt. Jeg ser mye etter feil med meg og familien min. Tenker på dette hver dag, og sliter med søvn og andre ting.

Besvart 13.11.2018 13:47
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du kontakter Ung.no. Og beklager seint svar, det er mange unge som kontakter oss for tiden.

Jeg forstår at du har det vanskelig om du tenker mye på denne damen og det som skjedde hjemme hos dere. Det var ikke greit, og jeg forstår at det har gjort et stort inntrykk hos deg. Og det er ikke bra at du er blitt usikker på deg selv og sliter med søvnen på grunn av dette. Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp.

Samtidig er det bra at du har klart å orden opp med dine venner, og at du har venner som kan støtte deg.

Slike hendelser som du beskriver her, er vonde og vanskelige, derfor er det lurt å snakke med noen som kan hjelpe en til å sortere litt i tankene og følelsene. Jeg vil derfor anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen. Det hjelper å snakke med noen når tankene er negative og en ikke klarer å få øye på positive ting i livet.

Så ta kontakt med helsesøster, eller noen andre voksne som du stoler på. 

Jeg legger også ved noen artikler som jeg anbefaler dag å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser