Hopp til hovedinnholdet

Ser for meg at fremtiden min kommer til å gå i dass

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei er en jente på 18 år som ikke klarer å gå på skolen, vet ikke hvorfor, og når keg tenker på fremtiden så får jeg en klump i magen og tårene begynner å trille. fordi jeg ser for meg at fremtiden min kommer til å gå i dass.. har ikke verdens beste karakterer, kommer aldri til å klare å stå opp for meg selv (om noen jeg ikke kjenner kjempe godt snakker til meg, rødmer jeg som en tomat). har også problemer med stemmer i hodet som alltid sier negative ting til meg, som ikke akkurat hjelper på selvtilliten og selvbilde.. Jeg vet helt ærlig ikke hva jeg skal gjøre, kan ikke fortsette å ha det sånn, og tro meg har søkt hjelp hos helsesøster og alt som finnes, men ingenting hjelper..

Besvart 14.11.2018 23:38
 

Svar
Hei

Så leit at du tenker at fremtiden kommer til å gå i dass. Først vil jeg nevne at karakterer ikke er alt. Du kan få et godt liv og en god jobb selv om du har dårlige karakterer på skolen. Det at du er klar over at det er vanskelig for deg å stå opp for deg selv, er et godt utgangspunkt til å gjøre noe med det. 

Jeg tror du kan få et godt liv, og at det er mye du selv kan påvirke i ditt eget liv. Kanskje det kan være nyttig for deg å snakke med noen som kan hjelpe deg litt med å sortere i tankene og følelsene dine? Finne mer ut av hva du kan gjøre noe med selv? og hva andre kan hjelpe deg med? 

Start gjerne med å snakke med fastlegen din. Avklar med legen om du skal søke om utredning (finne mer ut av hva vanskene dine handler om) eller spesialistbehandling. Du skriver at du har søkt hjelp hos helsesøster og alt som finnes? Alt som finnes hvor da? Kanskje du likevel ikke har funnet frem til rett hjelper? Eller at flere må hjelpe deg med ulike ting samtidig for at hjelp skal hjelpe?

Snakk gjerne med en rådgiver ved elevtjenesten på skolen. Kanskje du da kan få til råd og veiledning om hvilke muligheter du har fremover med tanke på utdanning og jobb. Det finnes mange ulike veier man kan gå for å få deg en utdanning og jobb. Si i fra om at det er vanskelig for deg å gå på skolen. Kanskje du kan få tilrettelagt undervisning en periode, sånn at du klarer det du må for å få godkjent de fagene du har nå? 

Håper du snart klarer å glede deg og ha forventninger til fremtiden. Det er forståelig at du er skolelei nå, når du har gått på skolen i mange år. Prøv å finne mer ut av hva du har vilje til å klare. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser