Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst. Lurer på hvordan angsten går over.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år og har hatt angst i 7 år. Det var veldig ille før med anfall hver dag og mye inn og ut av sykehuset når de til slutt fant ut hva det var(angst). Det var en hard tid, men etter en veldig lang tid gikk det over. Og da har det bare vært anfall av og til. Men nå, 7 år senere er det like ille som før. Jeg går til psykolog og får hjelp. Men det er så ille at hvis detye forstetter og heg har d hver eneste dag så kommer jeg ikke til å klare å leve. Jeg er veldig glad i livet generelt når jeg ikke har angst. Men når jeg først har det så er det så ille at jeg vil dø. HVORDAN kan dette gå over??? Jeg sliter kjempe mye! Sliter med traumer og overtenker situasjoenn at som det var før skjer igjen. Og den tanken gjør meg kvalm og skremmer livet ut av meg.

Besvart 13.11.2018 08:24
 

Svar
Hei

Den angsten du i dag sliter med er jeg sikker på at du og psykologen sammen vil jobbe med å bedre slik at du på sikt opplever mindre anfall og mindre angst. Så for å svare deg på ditt spørsmål så vil den beste måten for deg å bli kvitt angst på være at du fortsette i behandlingen hos psykologen du går til. Det finnes god behandling for angst og jeg er sikker på at du og psykologen sammen vil klare å jobbe slik at du får mindre angst og færre anfall.

Husk at du har tidligere kommet deg ut av den angsten du tidligere slet med. Det er derfor all grunn til å tenke at du i dag vil klare det sammen som tidligere. Jeg legger ved noen artikler her om angst som jeg håper at du kan kikke litt på.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst