Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg deprimert, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ganske sikker på at jeg er deprimert. Jeg har sett på flere nettsider og sett at symptomene på deprisjon stemmer med meg. Jeg har bare ikke fått oppgitt at dette er sant av en lege eller helsesøster. Jeg begynnte i 8. Dette året. Helsesøster på skolen ligger veldig sentralt i skolebygget, så hver gang noen går inn der ler de i nærområde. Jeg har tenkt å spørre læreren om jeg kan snakke med helsesøster i en av skoletimene med tørr ikke. Mamma og pappa sier at jeg bare må gå i friminuttet men får helt angst. Mamam og pappa er nylig skilt og jeg hadde bursdag for 2 dager siden. Pappa sin nye kjæreste som verken jeg eller søsteren min har møtt måtte på sykehuset den dagen. Så pappa bare gikk om morgenen og ringte oss senere. Jeg føler ikke jeg kan snakke med han. Mamma er veldig stresset for tiden. Har også bestemor og bestefar men jeg føler de bare blir for beskyttet. Jeg skader meg selv og føler meg stygg og feit. Jeg har ikke vært fornøyd med en enseste karakter jeg har fått.

Besvart 16.11.2018 19:45
 

Svar
Kjære deg!

Takk for at du skriver til oss.

Det er vondt å høre at du ikke har det bra og jeg blir opptatt av at du skal få hjelp til å få det bedre.

Du har ikke noe spørsmål i teksten din, men jeg vil allikevel skrive noe om hva jeg tenker basert på det du skriver.

Jeg forstår godt at det kan være vanskelig å oppsøke helsesøster på skolen din og at det ikke er lett å spørre lærer om å få lov til å gå i en av timene. En mulighet er at du eller foreldrene dine ringer helsesøster og forteller henne hvordan du har det og at helsesøster avtaler med lærer et tidspunkt du kan komme.  

Et annet alternativ er å ta kontakt med Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. De vil også kunne gi deg god hjelp og sammen med deg vurdere hva som er godt for deg videre.

Jeg forstår at det har skjedd store endringer hjemme den siste tiden og at dette skaper mange vanskelige følelser. Jeg tenker uansett at det er viktig at foreldrene dine forstår hvordan du har det nå slik at de kan være der for deg.

Jeg har lagt ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv.

 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser