Hopp til hovedinnholdet

Hjernen min har ingen filter. Hvillken sykdom er dette?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg tror ikke at hjernen min har noe filter, fordi gjennom alle tider har jeg hatt problemer med å stimulere hjernen min. Absolutt alt sammen er viktig for meg, og jeg bryr meg om alle rundt meg unatatt meg selv. Jeg bryr meg selvfølgelig om meg selv, men alt sammen som skjer utenfor treffer meg direkte, og jeg er ekstremt følsom. Jeg snakka litt med pappa om dette, og da jeg gikk i 7.klasse mista jeg evnen til å lære. Jeg dro til Pp-tjenesten, og de sa det var noe galt med hjernen min. Jeg fikk ut en klokke, og de spurte meg hva klokka var, of jeg begynte å snakke om innholdet av klokka, og det samme gjorde de med lampe. Jeg skjønner ikle hvorfor alt som er irrelevant klistrer seg til hjernen min og setter i gang unødvendige presserer som er helt sinnsykt slitsomme. Jeg gikk fra bare 2’ere og 3’ere til bare 5’ere og 6’ere på 2 år? Fra første klasse til tredje klasse på videregående skole! Hva slags sykdom er dette?

Besvart 18.11.2018 10:10
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Vi i ung.no gir ingen diagnoser. Jeg vet ikke om dette er en sykdom, men slik jeg forstår det har du vært hos ppt tjenesten. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med den personen som testet deg. Jeg antar at hvis noen tenker at du har en diagnose, så vet ppt tjenesten det.

Snakk med PPT tjensten eller din fastlege så vil du nok få mer kunnskap om hva dette er for noe. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser