Hopp til hovedinnholdet

Jeg er utenfor og passer ikke inn i denne verden.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har kommet så langt at jeg har tenkt på å ta livet mitt. Jeg tenker på det hver dag. Planene begynner å falle på plass, og når jeg får mulighet vil jeg bare vekk herfra. Alle synes jeg er rar, og hvor enn jeg går virker det som alle synes jeg er annerledes. Jeg føler meg uttafor på skolen, og har falt ut av det sosiale. Jeg er bare alene. Jeg orker ikke mer. Ikke be meg prate med noen. Jeg kommer ikke til å gjøre det uansett. Hvorfor gidder jeg å bry meg med å sende inn spørsmål i det hele tatt, jeg skjønner ikke. Det forandrer ingenting uansett. Jeg er bare utenfor og jeg passer ikke inn i denne verden.

Besvart 14.11.2018 19:59
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har kommet til et punkt hvor du har fått nok og hvor det er vanskelig å se en annen utvei. Det er lov å bli lei!

Likevel så tror jeg at du har en liten stemme inni deg som forteller deg at selv om du har det vondt nå så trenger det ikke være slik! Det finnes andre måter og løse det som er vondt på!

Vi vet at selvmordstanker ofte handler om at man vil at det som gjør vondt skal forsvinne mer enn at man faktisk vil dø. Du sier at du føler deg utenfor og passer ikke inn. Det er vondt!

Likevel så tror jeg at det er flere som kan kjenne seg igjen i det du skriver og som føler det samme!

Hva kan du gjøre?

Du trenger ikke dø!

Ved å bære alt inni deg så blir det vanskelig å finne gode løsninger på smerten. Ved å dele det med noen så kan man se flere perspektiv og se muligheter man ikke klarer å se alene.

Du føler at andre tenker at du er rar. Selv om følelsene dine forteller deg det så trenger ikke det bety at det er sant! Når vi tenker negativt om oss selv så er det lett å tro at andre også tenker slik om oss. Det trenger ikke være slik!

Vi er alle unike mennesker. Du er den du er og selvsagt er det plass til deg! Men det kan kreve mot å være annerledes eller ha andre interesser enn de rundt oss. Det trenger ikke bety at det er noe feil med deg av den grunn!

Hva liker du å gjøre? Hva trives du best med å gjøre? Når er du mest glad? Slike spørsmål kan hjelpe deg til å komme i kontakt med noen positive tanker inni deg.

Når vi ikke har det bra med oss selv så er det ikke alltid at vi orker å forholde oss til andre mennesker heller. Det er slitsomt å late som at alt er bra når det ikke er det.

Dette er temaer som kan være godt å snakke med noen om. Noen som har god kompetanse og erfaring med ungdom som strever. Du er ikke alene selv om det kan føles slik!

Du kan snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Jeg vil minne deg på at selv om du har det vondt nå så trenger ikke det bety at det alltid skal være slik. Det blir bedre!

Dersom du trenger noen å snakke med anonymt kan du kontakte Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som jeg tror du kan ha nytte av å lese. Kanskje du kan kjenne  igjen i noe der?

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart. Du er god som gull!

God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert