Hopp til hovedinnholdet

Hvem skal jeg snakke med om selvskading? Vil ikke snakke med foreldre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 14 å jeg har beggyt å selvskade meg en del vennina mi sier at jeg burdde snakke med noen men vet ikke hvem å vil ikke snakke med foreldrene mine om dette!! håper på et svar så fort som mulig for vet ikke hvor mye lenger jeg orker lenger

Besvart 16.11.2018 14:39
 

Svar
Hei, jente på 14 år!

Takk for spørsmålet ditt!

Dette hørtes ikke greit ut. Jeg forstår deg slik at du har det vanskelig siden du har begynt å selvkade deg. Så fint at du har en venninne som oppfordrer deg til å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Jeg er helt enig med henne om at det er en lur idé. Det er bedre å snakke om det som er vanskelig enn å regulere følelser gjennom selvskading. 

Du spør om tips til hvem du kan snakke med når du ikke vil snakke med foreldrene dine. Det finnes flere alternativer. Du kan ta kontakt med:

Helsesøster på skolen din

Helsestasjon for ungdom der du bor

Fastlegen din

Husk at alle de som jobber i slike jobber er vant til å snakke om det som er vanskelig og er vant til å snakke om for eksempel vanskelige følelser, vanskelige tanker, selvskading og lignende. 

Du kan også snakke med noen voksne over tlf/chat dersom du ønsker det. Da kan du for eksempel ringe/chatte med Kors på halsen.

 

Ønsker deg masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser