Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har fått angst etter at mange har behandlet meg stygt

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg er en jente på 14 år. Jeg vet virkelig ikke hva som feiler meg. Jeg føler jeg alltid er urolig, stresset, redd for at noe skal skje osv. Helt siden ungdomskolen begynte har det alltid vørt folk som hsr sagt stygge ting til meg og jeg har egentlig taklet det fint. Men jeg føler bare jeg er redd bare jeg går forbi noen av de folkene. Jeg har vindt i magen hele tiden og føler jeg har en stor klump i magen. Jeg har hatt dette i cirka 1 år nå, hva er dette? Noen sier dette en en form for angst?

Besvart 21.11.2018 08:11
 

Svar
Hei

Dersom du har vært utsatt for at folk har baksnakket deg over tid, er dette mobbing. Mobbing er skadelig på kroppen og man kan virkelig bli syk av det. Slik du forklarer, nemlig med angst, redsel og kjenne klump i magen. Det er helt klart ikke bra slik du har det, og heller ikke bra slik du blir behandlet. Jeg tenker det er viktig at du får snakket med noen. Du kan enten begynne med å snakke med foreldrene dine, og du kan også snakke med helsesøster på skolen din. Det er faktisk veldig viktig at du får hjelp med den klumpen og redselen du har i magen slik at det ikke blir ennå verre. Det er ikke flaut slik du har det, det er rett og slett ikke lov å mobbe eler plage hverandre. Jeg ønsker deg lykke til, du bør snarest mulig snakke med noen. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser