Hopp til hovedinnholdet

Jeg har livlige mareritt, er det noe i veien med meg ?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt en rekke mareritt i det siste, hvor jeg har drømt at psykologen min utsetter meg for seksuelle overgrep. Jeg forstår ikke hvorfor disse marerittene kommer så hyppig nå, og synes det er vanskelig å skulle se psykologen min i øynene etter disse marerittene. Er det noe galt med meg?

Besvart 21.11.2018 18:33
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at det er ubehagelig å drømme så livlig og om noen du regelmessig møter. Drømmer er underlige og vanskelige å forstå, da det ofte handler om ekstreme og spesielle ting. Kanskje er det slik at en husker de spesielle tingene, fordi de gjør mest inntrykk. 
Ellers så er det jo slik at vi drømmer hver eneste natt, men ikke alt vi husker. 

Det er på ingen måte noe i veien med deg. Dette er ikke noe du har kontroll over, og kan påvirke. Når du våkner og husker drømmen, kan du kanskje forsøke å tenke " uff, nå hadde jeg en slik drøm igjen." Eller "heldigvis er bare dette en drøm". Forsøk å ikke ta den med deg videre i dagen. 

Før du skal inn til psykologen, så si til deg selv at drømmen ikke har med psykologen å gjøre. 

Ta også gjerne titt på denne artikkelen , om drømmer. 

Lykke til videre! 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser