Hopp til hovedinnholdet

Blir nervøs når kjæresten er med andre jenter

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter veldig når det kommer til det forholdet jeg er i.. jeg blir nervøs og livredd når han er med andre jenter.. fått høre at jeg er eiesyk.. jeg takler rett og slett ikke at han er med andre jenter og snakker med dem.. føler jeg må vite hvor han er og hva han gjør til en hver tid.. Jeg er så utrolig sliten av det.. og vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 21.11.2018 16:09
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er utrolig vanskelig. Dessverre er det ikke ett fasitsvar på hvordan du kan bli mindre sjalu og takle at kjæresten din er med andre jenter. Det er veldig forståelig at du blir sliten av å ha det på denne måten. 

Først og fremst vil jeg råde deg til å snakke med kjæresten din om dette. Det må være mulig å komme frem til et kompromiss. Det kan nok ikke forventes at han alltid forteller deg hva han gjør og hvem han er med, men kanskje han kan gjøre det noen ganger? Prøv også å minne deg selv på at det ikke er noen grunn til å være stresset når han er med andre jenter. Han har ikke gjort noe for å misbruke tilliten du gir han, og dette er utrolig viktig å huske på. 

Videre kan det også være fint å holde seg opptatt når du vet at han er med jenter eller lignende. Distraher deg selv slik at du ikke fokuserer så mye på hva kjæresten driver med. 

Jeg vil også tro at det er lurt å snakke med helsesøster om dette. Ikke vær redd for å søke hjelp fra en profesjonell. Ofte er det det som trengs for å sortere tankene og få noen hjelpemidler til å takle tankene dine:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Jeg stoler ikke på kjæresten min

En jente og gutt sitter ute. Jenta ser på telefonen sin og smiler, mens gutten strekker seg litt over skulderen hennes for å se hva hun gjør på telefonen. (www.colourbox.com)

Jeg vil gjøre det slutt med kjæresten min for at jeg skal klare å leve uten å bekymre meg for å bli såret. Jeg tenker at kjæresten min kommer til å være utro.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser