Hopp til hovedinnholdet

Vondt i maven hver dag.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg sliter veldig mye. Men det som der værst er at jeg har vondt i magen hver dag. Hver eneste dag flere ganger om dagen får jeg akutte og langvarige smerter i nedre del av magen. Jeg vet ikke hva det kan være. Er redd for det kan være kreft eller lignende. Men kan vel være noe psykisk? Men jeg vet ikke hva som er grunnen. Er redd for å daue og vil derfor egt sjekke det men synes det er skummelt. Tror du jeg kan ta med med en ungdomskontakt til legen eller er ikke de dens jobb? Er fordi jeg stoler på en ungdomskontakt og tørr ikke spørre henne lm henne kan bli med for blir kleint om henne svarer nei.

Besvart 27.11.2018 18:26
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver inn til ung.no

Du skriver at du har vondt i maven hver dag, og du er redd for hva det kan være. Det er forståelig at du blir redd når du har hatt smerter i maven i lang tid. Jeg tenker likevel at du ikke skal være redd for at det er noe alvorlig. Det er lite sannsynlighet for at ei jente på 15 år har kreft i maven. 

Uansett er det viktig at du får undersøkt hva dette er for noe. Det er derfor viktig at du tar kontakt med din fastlege for en vurdering. 

Hvis du ønsker å ta med deg ungdomskontakten vil jeg anbefale deg å spørre henne. Forhåpentligvis kan hun bli med deg til legen. Jeg tenker ikke at det er kleint hvis hun svarer nei. Uansett om hun kan eller ikke er det en veldig stor tillitserklæring du gir henne. Det er jeg sikker på at ungdomskontakten også synes. 

Hopp ut i det og spør om hun kan være sammen med deg til legen. Det er som sagt viktig at du får undersøkt hva årsaken til smertene er. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser