Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg er deprimert og trenger hjelp, hvordan si i fra til foreldre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg er deprimert og jeg trenger hjelp, men jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle det til foreldrene mine. Når de merker at jeg har det dårlig unnskylder de det bare med at det er sikkert bare pms, eller hormoner, eller ungdomstida. Og det gjør det bare vanskeligere for meg å si ifra, hva skal jeg gjøre, og hvordan skal jeg forklare dem det?

Besvart 26.11.2018 19:53
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så flott at du ønsker å snakke med dine foreldre om at du tror du er deprimert og trenger hjelp. Men jeg forstår at du kan synes det er litt vanskelig å si i fra om du opplever at de ikke helt forstår deg. 

Hvis du ikke føler deg helt forstått hjemme, kan det være lurt å ta en prat med helsesøster på skolen. Helsesøster kan sammen med deg finne ut hvorfor du har det vanskelig og føler deg deprimert.

Helsesøster kan også hjelpe deg å snakke med foreldrene dine og forklare for dem at du trenger hjelp om du er deprimert. 

Jeg håper dette kan være til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Test om du er deprimert!

Jente står alene inntil en vegg og er leiseg. (Colourbox)

En selvtest kan si om du har tegn på depresjon. Husk at hvis du har en depresjon, så er det hjelp å få.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser