Hopp til hovedinnholdet

Mor og bror sliter med psykisk helse.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år. Jeg har en eldre bror som sliter veldig mye psykisk for tiden men han bor ikke hjemme, og jeg har i det siste merket at det har blitt veldig ille. Mamma snakker med han hver dag, og jeg legger merke til at hun ikke har det så særlig bra heller lengre. Hver gang jeg spør er det enten, "jeg har det bra" eller "det er litt vanskelig når barnet ditt har det vondt". Jeg skjønner det, men har jo ikke lyst til at hun skal ha det vondt og gråte hver dag. Jeg lurer derfor på hva jeg skal gjøre, jeg elsker mammaen min så høyt og det siste jeg vil er at hun skal ha det vondt! I tillegg har hun tidligere slitt med å føle at det hun gjør for oss ikke er bra nok, men det er jeg uenig i og det prøver jeg å si men hun vil ikke høre. Hun går ukentlig til psykolog og får litt hjelp der. Hun har også fått angstanfall grunnet dette :(( Tar i mot all hjelp, og takk på forhånd<3

Besvart 23.11.2018 09:46
 

Svar
Hei jente 15 år!
Så flott at du tenker at din mor har gjort det som er godt nok for deg og din bror. Hun skulle bare vite og virkelig forstå hvor glad du er i henne. Hun skjønner det ikke helt fordi hun strir med psykisk helse. Det er ikke din skyld, men "sykdommens" skyld. 
 
Ditt ønske om at hun ikke skal ha det vondt kan jeg godt forstå. Det er ikke lett når de nærmeste gråter og har det tøft. Det er ganske lite du kan gjøre med det. Det er viktig for deg å få vite litt om hvordan din mor har det og at hun får god hjelp. Derfor synes jeg du skal bli med til en samtale hos psykologen. Hvis ikke det er mulig kan dere få time på familiesenter i kommunen. Snakk med helsesøster om det. 
 
Kan det være en god ide  at du og mor gjør noe koselig sammen? Gå i byen og handle julegaver? Gå på en julekonsert? Besøke noen som dere liker? Så må du være god mot deg selv og være sammen med venner. Jeg tenker på deg og håper du har nytte av dette svaret.Les gjerne mer i de artiklene som er lagt ved under her.

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med andre om psykisk syke foreldre

Taster på mobilen (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Når voksne trenger trøst

Mann som gråter (colourbox.com)

Det er ikke lett å vite hvordan man trøster en foreldre da situasjonen som oftest er motsatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser