Hopp til hovedinnholdet

Kan man lese andres tanker?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvis man kan lese andres tanker? jeg lever i fantasi, alle mine fantasier kryper på folk da jeg er redd andre kan legge merke til det. kan det det? kan andre få på seg fantasiene mine? hva er vits med livet? hva er vits å gå videre hvis vi alle skal bare dø/Forsvinne endag? :/ jeg har vært på topp i fantasi verden.. og føler jeg virkelig begynner å lande hver dag for dag.. steg for steg..jeg føler at alt er så unormalt nå fortiden... og jeg jeg må holde meg skikkelig heletiden... fantasiene mine begynner å legge seg til ro nå... men iblandt har jeg skikkelig ille fantasier.. jeg kan se masse ting i min egen psyke..

Besvart 02.12.2018 20:21
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 20 år!

Dette hørtes ikke så bra ut for deg. Slik jeg forstår det så føler du at du lever i en fantasiverden og du ser mange ting i hodet dit. 

Det er ikke mulig å lese andres tanker. Ingen har den egenskapen. Det er altså ingen som kan oppfatte dine fantasier så lenge du ikke snakker høyt om dem. 

Jeg synes du skal ta kontakt med noen du kan snakke med om det du opplever. Det er sannsynligvis litt slitsomt for deg å ha det slik, så det å dele det med noen kan være godt for deg. 

Du kan ta kontakt med fastlegen din eller med helsesøster på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster er vant til å snakke med ungdom som strever med ulike ting. Hvis helsesøster mener at du trenger andre fagpersoner å snakke med vil hun/han hjelpe deg videre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser