Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få sjekket ut om jeg har ADHD?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tror jeg har adhd. Jeg har store humørsvingninger, og har «klikket» flere ganger. Jeg har blitt så sint at jeg har slått til venninner og venner flere ganger. Mange i klassa tror jeg har det. Jeg har sjekket litt, og på en test jeg tok fikk jeg svært sannsynlig som svar. Jeg lurer på om det er noen måte å sjekke seg, og om dere kan finne det ut?

Besvart 07.12.2018 12:44
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Vi har ingen mulighet til  å stille diagnoser. Jeg kan forklare hva som kan gjøres for å få tatt noen tester i forhold til sykdommen.
Det første jeg vil anbefale er å snakke med foreldrene dine om din bekymring. Sammen kan dere få time hos fastlege for en vurdering. Legen  vil henvise deg til videre utredning dersom han er bekymret.
Det kan være mange andre årsaker til at du har humørsvingninger og er sint.  Puberteten kan være med på at en ikke alltid kjenner seg selv igjen. Usikkerhet og frustrasjon kan da føre til mer temperament en tidligere. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser