Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om det går an å bry seg for mye om andre.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det gjøre ann å bry seg for mye om andre? Jeg prøver så godt jeg kan å få andre til å ha det bra og jeg bryr meg mye om at andre skal være glade, men jeg får ofte høre at jeg har et altfor stort hjerte og må være litt egoistisk av og til. Men det er så vanskelig å tenke på meg selv når jeg vet at jeg kan hjelpe noen andre. For noen dager siden ble jeg for eksempel banket opp av 4 gutter fordi jeg ba dem om å slutte å dytte en tilfeldig gutt jeg aldri hadde møtt før. Jeg vil jo bare at alle skal være snille og ha det bra, men burde jeg bry meg litt mindre? Går det an å ha for stort hjerte?

Besvart 05.12.2018 08:41
 

Svar
Hei

Nei det går ikke an å ha et for stort hjerte eller bry seg for mye om andre. Men det heter vel at man skal ha det bra selv dersom man skal klare å hjelpe andre. Derfor må man vel av og til være litt "egoistisk" og tenke på seg selv først, slik at man på sikt/etterpå kan hjelpe andre.

Det er også lurt at man ikke utsetter seg selv for farlig situasjoner, selv om man vil hjelpe andre. Kanskje du ikke skal gå i mellom alle situasjoner der du kan ende opp med bank. 

Men jeg vil absolutt anbefale deg å fortsette å være deg selv. Fortsett å hjelpe andre, men husk å tenke på deg selv også. Dersom du opplever at det blir for mye av det ene kontra det andre så kan du f.eks. snakke med helsesøster på skolen din om dette. Helsesøster vil være en god samtalepartner og kan komme med gode råd til deg. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du mye ansvar?

Bekymra gutt (colourbox.com)

Å måtte ta ansvar kan være bra for barn og ungdom. Men hvor går egentlig grensen for hvor mye du klarer å bære på dine skuldre?

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser