Hopp til hovedinnholdet

Jeg gråter og selvskader hver kveld, vil bare dø, hvordan dø uten smerte?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sitter og gråter hver kveld orker ikke dette her mer driver med selvskading, har mye selvmordstanker, jeg vil bare dø nå akkurat nå, men hvordan kan jeg dø uten smerter

Besvart 07.12.2018 13:15
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så utrolig trist og leit å lese at du gråter, selvskader og har det så vondt at du bare ønsker å dø. Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp.

Du vet sikkert at jeg ikke kan gi deg en oppskrift på hvordan du kan dø uten smerte, men jeg forstår at du ikke ser noen annen løsning akkurat nå. Derfor vil jeg forsøke å heller vise deg andre måter du kan få hjelp på. Jeg håper du har forståelse for det og forsøker å åpne opp for at det er mulig å få hjelp, selv når livet ser så svart ut som du beskriver.

Jeg vil anbefale deg til å ta kontakt med noen voksne som du stoler på. Det kan først og fremst være foreldrene dine, en lærer, eller helsesøster på skolen. Sammen med deg kan de kontakte fastlegen din eller legevakten. Her kan du få hjelp til å komme i kontakt med psykolog, BUP eller andre som kan hjelpe deg til å finne andre veier ut av det mørket du nå befinner deg i.

Så ikke sitt alene med smertene og tankene dine, men ta kontakt med noen som kan hjelpe deg og gi deg trøst og oppmuntring, for det trenger du nå.

Selv om du ikke ser noen lysning nå, kan andre hjelpe deg på vei. Jeg er sikker på at det er mange mennesker i livet ditt som ønsker å hjelpe, men da må de vite at du trenger hjelp og du må tillate dem å hjelpe deg. For det er god hjelp å få.

Jeg håper dette kan være til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

Jenter prater sammen (colourbox.com)

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for andre som strever litt psykisk og holder det for seg selv eller lurer på hvordan man kan fortelle det.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser