Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei av livet mitt og trenger å få meg på plass igjen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er så lei v livet mitt det eneste jeg har lyst til er å dø men det blir for brutalt får familien ... Av og til håper jeg at en bil kommer å kjører på meg men dette tenker jeg fordi jeg blir plaget og ertet på skolen!! Jeg vil aldri på skolen lenger og folk kaller meg stygge ting og til og med vennene mine støtter meg ikke jeg føler meg veldig dom og teit og at det er noe som feiler meg selv om det ikke er det! Jeg har vært veldig lei meg i det siste og tvilt på meg selv , å nå ligger selvtilliten min på null!!?? Jeg har prøvd å skade meg selv med en saks men jeg klarte det ikke fordi jeg var redd for hva familien min skulle trodd om meg. Og jeg er så lei av alt presset og alle folka på skolen min og noen tåler jeg ikke ansikte på lenger heller. Har du/dere noen gode råd?? Jeg trenger å få meg på plass igjen!! :(

Besvart 13.12.2018 19:04
 

Svar
Hei

Det er leit å høre om hvordan du har det nå, og jeg forstår godt at det er tøft for deg. Heldigvis finnes det hjelp og få, og jeg er glad for at du skriver hit. At folk kaller deg stygge ting som gjør at du blir så lei deg at du ikke vil på skolen er alvorlig. Skolen har en plikt til å hjelpe deg når du har det slik. Alle elever har rett til et skolemiljø som er trygt og godt, og det er det ikke hvis du blir mobbet. Derfor må du si ifra. Jeg vil du skal vite at du er fin akkurat som du er. De som erter gjør det for å hevde seg selv, og det har ikke noe med deg å gjøre.   

I tillegg skjer det mye med kroppen din nå i ungdomstiden, og det er mange som lettere blir triste og tenker at man er teite og dumme enn før. Det er uansett vondt å ha det slik. Når livet blir komplisert kan man få tanker om at det hadde vært enklere å ikke leve videre. Men det finnes god hjelp for deg hvis du snakker med noen om hvordan du har det. Når man deler tanker og følelser med andre, får man sortert litt og ofte finner man mer ut av ting da, slik at du kan føle at du kommer mer på plass. DU kan snakke med helsesøster, lærer, eller sosiallærer på skolen.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser