Hopp til hovedinnholdet

Hva er grunnlag for å søke hjelp hvis man ikke har det bra med seg selv?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hva er grunnlag til å oppsøke hjelp, dersom man ikke har det bra med seg selv? Når har man det ikke bra nok? Har lest at man skal kontakte fastlege, men hva skal man liksom si til han?? Det er på en måte ikke et problem jeg vil sette på noen andre, i hvert fall ikke når jeg ikke helt forstår problemet selv... Takk på forhånd for svar!

Besvart 18.12.2018 22:02
 

Svar
Hei

Jeg kan forstå at det kan være vanskelig å vite hva som er grunnlag for å oppsøke hjelp, men det er også veldig individuelt. For noen er det mer naturlig å finne noen å snakke med når livet byr på utfordringer, mens andre står alene med mye vanskelig før de tenker at de bør finne noen å snakke med.

Dersom du ikke har det godt inni deg, men sliter med noe som også kan oppleves uforståelig hjelper det å snakke med voksne som har erfaring med å prate med unge som strever. Grunnlaget for å oppsøke hjelp er når man har det vanskelig og ikke føler det blir noe bedre.

Selvom dette er en ny situasjon for deg, så er det ikke nytt for fastlegen din slik at du ikke trenger å si så mye for at legen skal forstå. Du kan for eksempel si at du syns det er vanskelig å forstå problemet ditt, men at du ikke har det bra med deg selv. Da vil legen kunne fortsette samtalen og stille deg spørsmål. Du kan oppsøke fastlegen din, eller kontakte helsestasjon for ungdom der du bor. Der er det både lege, helsesøster og ofte psykolog.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

Jenter prater sammen (colourbox.com)

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for andre som strever litt psykisk og holder det for seg selv eller lurer på hvordan man kan fortelle det.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser