Hopp til hovedinnholdet

jente 15 forelsket i bestevenninne uvenner

Jente 15 år
 

Spørsmål

Håper dette kan være anonymt. Fortalte til min aller beste venninne at jeg muligens følte noe mer, selvom jeg visste at hun liker gutter og at noe annet var uaktuelt. Likevel hadde jeg et behov for å fortelle og åpne meg om det, finnes det noe logisk forklaring på det? Hun reagerte med å stenge meg totalt ute for 3 mnd, og kun sende små signaler via sosiale medier om at jeg ikke var helt glemt av henne - mest forferdelige tida i hele mitt liv. Hun ble så annerledes etterpå, så de følelsene jeg hadde, faktisk forsvant! Hun har nå beklaget, og sa hun skjønte hvis en unnskyldning ikke var nok. Hun skrev det via snap da, jeg sa en unnskyldning var nok, hvis hun kom å sa det til meg i virkeligheten. Helt siden jeg fortalte om følelsene har vi ikke snakket til hverandre og det er så rart mellom oss, hun sier jeg bare kan komme bort til de i matfri og sier at hun blir å svare, men så fort vi ser hverandre på skolen freaker hu ut og går andre vei, så jeg har ikke helt tillit til at hun klarer

Besvart 17.12.2018 20:04
 

Svar
Hei

Dette skjønner jeg er en kjip situasjon for deg. Hun har jo på en måte sagt at du kan komme bort til henne, men samtidig så freaker hun ut. Det er vanskelig å forholde seg til, for da vet du ikke hva du kan gjøre.

Kan det være en mulighet å sende henne en melding å fortelle at hun også kan gå bort til deg om hun ønsker kontakt , eller spørre henne hvorfor hun freaker ut når du først er i nærheten? Jeg vet det kanskje kan være ekkelt å gjøre dette, men da får du kanskje forklart at det er litt ubehagelig for deg at hun oppfører seg sånn.

Det er også sikkert litt vanskelig for henne å vite hva hun skal gjøre, men om dere begge vil være venner fortsatt, så er det å snakke sammen igjen eneste løsning. Kan du invitere henne på noe utenfor skolen ? Så det kanskje er mindre kleint, sånn at der ikke trenger å forholde dere til andre ? Jeg skjønner også om du ikke vil være den som tar initiativ nå , da kan du jo vente til hun ser selv at hun må snakke med deg for å beholde vennskapet.

Husk at du var veldig modig og  som valgte å fortelle henne hva du følte. Og lykke til. Dette klarer du :)

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser