Hopp til hovedinnholdet

Var det jeg opplevde et panikkanfall?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg tror jeg fikk et panikkanfall i går, jeg begynte å få pustevansker og det kjentes ut som jeg fikk kvelingsfornemelser. Jeg hadde også skikkelig hjertebank og skalv, jeg fikk også vondt i brystet og hodet. Var dette et panikkanfall? Jeg lurer siden jeg har aldri opplevd detter her før Takk på forhånd :)

Besvart 20.12.2018 17:44
 

Svar
Hei

Ut ifra det du beskriver så kan det høres ut som et panikkanfall, men det kan oppleves veldig forskjellig fra person til person. Ved angstanfall hyperventilerer man og noen får prikking. Mange får også hjertebank og smerter i brystet. Det er ikke farlig selvom man kjenner det på kroppen, men det er ofte veldig plagsomt. Les mer i artiklene under.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser