Hopp til hovedinnholdet

Liker å tenke at en fiktiv person følger med på meg, hva er det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg bare lurer på hva det egentlig betyr? Skjønner ikke helt om det er noe rart med meg (paranoid men ikke på en redd/stressende måte?) ((stiller spørsmålet før innholdet)) Av en eller annen grunn pleier jeg ofte å innbille og forestille meg at det er fyr som følger med på meg og hva jeg gjør. Om jeg går til skolen føler jeg at han står på et lite fjell ved siden av og følger med, eller at mannen står utenfor vinduet på rommet mitt og ser inn. Jeg vet selvfølgelig at han ikke er der. Men jeg tror på en måte at jeg litt vil at det skal være sant, hele greia er veldig rar. Men uansett, pga dette pleier jeg også alltid å stelle meg så jeg ser bra ut til alle tider, i tilfelle fyren følger med. (Nå høres det ut som om at dette handler om at jeg MÅ se bra ut hele tiden, noe jeg vet problemet ikke er) Føler også en sånn lengsel etter noe jeg ikke helt vet hva er når disse stundende kommer. Lurer egentlig bare på hva dette Er? Tusen takk for svar på dette uvanlige, rare spørsmålet mitt.

Besvart 22.12.2018 01:13
 

Svar
Hei, jente på 15 år!

Det trenger ikke å bety noe spesielt at du tenker på dette så lenge det stemmer som du sier at du vet at han "selvfølgelig ikke er der". Dersom man tror at slike ting skjer uten at det er på ekte så kan vi kalle det et virkelighetsbrudd. Men slik som du har det høres det mer ut som tanker som bare er der og som kanskje ikke opptar deg i en slik grad at det ødelegger noe for deg i hverdagen.

Det å finne ut hva dette "er" blir bare tolkning. Jeg tenker at alle mennesker vil ha ganske mange tanker som er både rare og spesielle innimellom uten at det gjør noe. Vi har ofte gjerne også lyst til å føle oss spesielle/unike og det å tenke at noen følger spesielt med på akkurat oss kan kanskje være en spennende tanke. Det å ha slike tanker gjør ingenting så lenge man vet det ikke er ekte.

Håper det var oppklarende :) Ønsker deg en fin jul! 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser