Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater meg selv

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg hater meg selv mer enn noe annet. Hver gang jeg ser meg i speilet, ser jeg bare en avskyelig og mislykket person.

Besvart 03.01.2019 20:08
 

Svar
Hei

Så leit at du har så mye negative og kritiske tanker om deg selv. Jeg blir nysgjerrig på hva som kan være grunnen til at du oppfatter deg selv på den måten. Sannsynligvis er det noen mennesker som tenker annerledes om deg enn det du gjør. Men dine tanker om deg selv er en sterk kraft som har stor betydning for hvordan du har det.

Bra at du tar kontakt med ung.no. Jeg tror det er muligheter for at du kan få det bedre. De tankene du beskriver at du har kan skape begrensninger for deg på mange måter i livet. Husk at det du tenker og føler om deg selv nå ikke trenger å være sannheten i fremtiden.

Har du noen voksne i livet ditt som du er trygg på og har tillit til? Noen du tror det kan være hjelpsomt å snakke med? Kan du snakke med noen hjelpere på skolen? Helsesykepleier i skolehelsetjenesten eller sosiallærer? Det er ofte lettere å komme seg ut av bekymringer og negative tanker hvis man deler tankene med noen. Se også tips i vedlagte artikler. Håper du får det bedre snart. Jeg ønsker deg alt godt videre.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser