Hopp til hovedinnholdet

Hva er det som feiler meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, så håper du skjønner noe av dette. Jeg føler meg helt uekte, når jeg går føler jeg meg helt distant fra kroppen min. Jeg føler ikke at noe eller noen rundt meg er ekte. Jeg er oppe om natten og sover mye på dagtid, jeg blir døgnvill og kjenner ikke igjen meg selv lenger. Jeg har mistet nesten alt av følelser jeg engang hadde, er verken glad, trist, redd eller noe lenger, jeg bare er her og existerer liksom. Jeg har lite kontroll over hva som går ut av munnen min, og oppførselen min også. Er alltid trøtt, sliten å svimmel. Jeg begynner virkelig å lure på hva som er galt med meg, væråsnill å svar, dette er ikke til å holde ut. Noen gang tenker jeg bare på å ende alt, men så begynner jeg å lure på om jeg engang er i live. Hva kan det være som feiler meg egentlig? Tror jeg holder på å gå i fra vettet

Besvart 03.01.2019 20:29
 

Svar
Kjære deg!

Dette høres veldig slitsomt og vanskelig ut for deg.

Jeg kan dessverre ikke si noe her om hva dette kan handle om, men jeg har full forståelse for at du ønsker å finne mer ut av dette og at det må være veldig vondt for deg å ha det sånn som du har det nå. 

Utifra det du skriver så blir jeg veldig bekymret for deg og opptatt av du få hjelp til å få det bedre. 

Det er viktig at du forteller foreldrene dine om hvordan du har det, slik at de kan hjelpe deg på den måten du trenger akkurat nå. 

Jeg anbefaler deg også ta kontakt med helsesøster på skolen din, Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Fortell de hvordan du har det og hva du opplever. De vil sammen med deg finne ut av hva som kan være godt for deg fremover. 

Fastlegen din og legen/psykologen på helsestasjonen har også mulighet til henvise deg videre til Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) for behandling og utredning. 

Dersom du skulle ha behov for noe akutt kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111 eller legevakten på tlf. 116 117. Du kan også benytte deg av chattetjenestene www.korspaahalsen.no og soschat.no. De vil kunne gi deg god hjelp. 

Jeg håper du tar kontakt med noen av de jeg har nevnt over. 

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv. 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser